« Musiikillisten harjoitusten tunnelmiaPukupilkahduksia Pikisaaresta »

Oopperapalapelin osat liikkuvat kohti toisiaan

jekilpon   17.02.2010, klo 12:58, kirjoittaja Taikahuilun ty√∂ryhm√§  
Kategoriat: Taikahuilu

Kuukautta ennen varsinaisen näyttämöharjoituskauden alkamista ohjaaja Ville Saukkonen ja suunnittelija Kalle Kuusela tulivat Ouluun tsekkaamaan pukujen ja lavastuksen etenemistä. Kaksikko oli lähtenyt aamulla varhain lennolle Helsingistä ja Oulussa vastassa oli tuottaja Jenny Kilponen, joka toimi monipuoliseen tehtäväänsä nojaten autonkuljettajana. Ensimmäisenä huristettiin Pikisaareen katsomaan pukuja. Paikalle tuli myös sanomalehti Kalevan toimittaja, jolle esiteltiin innokkaasti tulevaa puvustoa.

Kuvateksit

‚ÄĚPuvuissa on paljon taitavasti tehtyj√§ yksityiskohtia‚ÄĚ, valottaa ohjaaja.

Puvut tehdään opiskelijatyönä Osaon Pikisaaren yksikössä.

Pikisaaren väki oli tehnyt kiitettävän ahkerasti töitä ja tämä ilahdutti suuresti Villeä, sillä harvoin päästään testaamaan hyvissä ajoin pukuja harjoituksissa.

Pukujen jälkeen työryhmä nautti pikaisen lounaan kauppahallin sushi-ravintolassa, josta taitaa tulla ohjaajan kantapaikka tulevan kevään aikana. Tiukan aikataulun vuoksi suunnattiin kuitenkin pian lavasterakentaja Petri Haapakosken pajalle, missä töitä oli tehty pitkien päivien saattelemana. Vaikka suurin osa Taikahuilun lavasteista on videotykeillä heijastettavaa kuvaa ja videomateriaalia, myös perinteisiä lavaste-elementtejä tarvitaan.

Räpyläjalkainen ystävä lensi orrelle turvaan.

Vankkaa tekoa tämäkin arkku.

Oopperan työryhmä koostuu suuresta määrästä tekijöitä. Tärkeänä, muttei ehkä näkyvimpänä osana työryhmää on valosuunnittelija, lavastaja ja muu tekninen työryhmä. Pitkän päivän päätteeksi Ville ja Kalle tapasivat myös teknistä työryhmää, jotka ovat tehneet jo kovan työn ennakkosuunnittelussa ja valmisteluissa.

Kuvassa valosuunnittelija Jari Haavikko (vas.), lavasterakentaja Petri Haapakoski, ohjaaja Ville Saukkonen, lavastus- ja puvustussuunnittelija Kalle Kuusela, etualalla projisoinnista vastaava Henri Turunen ja taustalla näyttämömies Kristian Heberg.

Henri esittelee valmistamaansa videomateriaalia. Ville puolestaan syö kauppahallista ostamaansa mustikkarönttöstä, siinä superfoodia kerrakseen!Kaksikko kartoittaa näyttämön valmiuksia erinäisiin ripustuksiin.

Tehokkaan päivän jälkeen projektin helsinkiläisvahvistukset suuntasivat takaisin lumiseen pääkaupunkiin. Suurista palasista koostuu pikkuhiljaa hieno ooppera toukokuulle 2010.

ps. Muistakaa seurata Kalevaa ;)

Ei palautteita vielä.