1 2 Seuraava »

Neljä yötä ensi-iltaan!

jekilpon   03.05.2010, klo 09:02, kirjoittaja Taikahuilun ty√∂ryhm√§  
Kategoriat: Taikahuilu
Huolellinen harjoittelu ja valmistautuminen ovat saaneet aikaiseksi upean oopperateoksen. Tässä kuvapostaus viimeisistä harjoituksista! Lippuja oopperan näytöksiin on vielä saatavilla Lippu.fi-palvelusta sekä tuntia ennen näytöstä ovelta.

 

 

Kuvat: Marjo Väisänen

Hyvät hiukset, parempi ooppera

jekilpon   30.03.2010, klo 09:55, kirjoittaja Taikahuilun ty√∂ryhm√§  
Kategoriat: Taikahuilu
Taikahuilu-oopperassa panostetaan paljon visuaalisuuteen. Mukana näyttävää kokonaisuutta luomassa on oululainen kampaamo Salon Virho. Tullaanko Taikahuilussa näkemään kevään uusimmat hiustrendit? Tässäpä hullunkurinen kuvapostaus viime viikon vierailusta Virholla.

Ville, Kalle ja vaaleat peruukit

Onko tämä kaljuuntuva hiusmalli uusinta uutta?

 

70-luku on tulossa takaisin

Liisan mielestä hopea on uusi musta

 

Ja hienon lopputuloksen tulette näkemään toukokuussa!

 

Musiikillisten harjoitusten tunnelmia

jekilpon   24.02.2010, klo 13:39, kirjoittaja Taikahuilun ty√∂ryhm√§  
Kategoriat: Taikahuilu

Jännitystä oli havaittavissa maanantaina Kotkantiellä, kun Taikahuilun kapellimestari Ari Angervo tuli pitämään musiikillisia harjoituksia solisteille ja kuorolle. Tätä tapaamista oli odotettu suuresti, sillä ensimmäistä kertaa yhteisiin harjoituksiin osallistui myös Tamino eli Ville Salonen.

Juhani Alakärppä, Ville Salonen, Briitta Jurmu, Saara Kiiveri ja Anu Ontronen harjoittelevat kapellimestarin johdolla

Ari Angervo myönsi, että jopa kapellimestaria jännittää ensimmäiset harjoitukset.

 

Iltapäivällä harjoituksiin osallistui myös Taikahuilun kuoro, joka avasi aluksi ääntä Markku Liukkosen johdolla. Kuoro on harjoitellut jo syksystä lähtien.

Kuoron miehet...

...ja naiset.

Sillä aikaa Taikahuilun graafikko Mikko asetteli valokuvauskalustoa saliin kuoron yhteiskuvausta varten.

"Tukka hyvin ja kaikki sanoo sit Taikahuilu!"

Sen jälkeen kuoron harjoitukset Arin ohjauksessa pääsivät alkamaan. Etukäteen harjoittelu oli tuonut tulosta ja kuoro saikin kapulta paljon kiitosta.

Markku kuuntelee tarkkaavaisena harjoittamaansa kuoroa. Mikko Heininen toimii pianistina ja oopperamme monitoimimies Kristian Heberg kääntää tällä kertaa sivua tutustuen samalla korrepetitiotyöskentelyn saloihin.

Markku Hekkala, Antti Zelenski ja Juhani Alakärppä seurasivat harjoituksia tarkkaavaisina.

Harjoitukset päättyivät pitkän päivän lopuksi tyytyväisiin ilmeisiin.

(Kuvat: Jenny Kilponen ja Mikko Arhippainen)

Oopperapalapelin osat liikkuvat kohti toisiaan

jekilpon   17.02.2010, klo 12:58, kirjoittaja Taikahuilun ty√∂ryhm√§  
Kategoriat: Taikahuilu

Kuukautta ennen varsinaisen näyttämöharjoituskauden alkamista ohjaaja Ville Saukkonen ja suunnittelija Kalle Kuusela tulivat Ouluun tsekkaamaan pukujen ja lavastuksen etenemistä. Kaksikko oli lähtenyt aamulla varhain lennolle Helsingistä ja Oulussa vastassa oli tuottaja Jenny Kilponen, joka toimi monipuoliseen tehtäväänsä nojaten autonkuljettajana. Ensimmäisenä huristettiin Pikisaareen katsomaan pukuja. Paikalle tuli myös sanomalehti Kalevan toimittaja, jolle esiteltiin innokkaasti tulevaa puvustoa.

Kuvateksit

‚ÄĚPuvuissa on paljon taitavasti tehtyj√§ yksityiskohtia‚ÄĚ, valottaa ohjaaja.

Puvut tehdään opiskelijatyönä Osaon Pikisaaren yksikössä.

Pikisaaren väki oli tehnyt kiitettävän ahkerasti töitä ja tämä ilahdutti suuresti Villeä, sillä harvoin päästään testaamaan hyvissä ajoin pukuja harjoituksissa.

Pukujen jälkeen työryhmä nautti pikaisen lounaan kauppahallin sushi-ravintolassa, josta taitaa tulla ohjaajan kantapaikka tulevan kevään aikana. Tiukan aikataulun vuoksi suunnattiin kuitenkin pian lavasterakentaja Petri Haapakosken pajalle, missä töitä oli tehty pitkien päivien saattelemana. Vaikka suurin osa Taikahuilun lavasteista on videotykeillä heijastettavaa kuvaa ja videomateriaalia, myös perinteisiä lavaste-elementtejä tarvitaan.

Räpyläjalkainen ystävä lensi orrelle turvaan.

Vankkaa tekoa tämäkin arkku.

Oopperan työryhmä koostuu suuresta määrästä tekijöitä. Tärkeänä, muttei ehkä näkyvimpänä osana työryhmää on valosuunnittelija, lavastaja ja muu tekninen työryhmä. Pitkän päivän päätteeksi Ville ja Kalle tapasivat myös teknistä työryhmää, jotka ovat tehneet jo kovan työn ennakkosuunnittelussa ja valmisteluissa.

Kuvassa valosuunnittelija Jari Haavikko (vas.), lavasterakentaja Petri Haapakoski, ohjaaja Ville Saukkonen, lavastus- ja puvustussuunnittelija Kalle Kuusela, etualalla projisoinnista vastaava Henri Turunen ja taustalla näyttämömies Kristian Heberg.

Henri esittelee valmistamaansa videomateriaalia. Ville puolestaan syö kauppahallista ostamaansa mustikkarönttöstä, siinä superfoodia kerrakseen!Kaksikko kartoittaa näyttämön valmiuksia erinäisiin ripustuksiin.

Tehokkaan päivän jälkeen projektin helsinkiläisvahvistukset suuntasivat takaisin lumiseen pääkaupunkiin. Suurista palasista koostuu pikkuhiljaa hieno ooppera toukokuulle 2010.

ps. Muistakaa seurata Kalevaa ;)

Pukupilkahduksia Pikisaaresta

jekilpon   21.01.2010, klo 12:50, kirjoittaja Taikahuilun ty√∂ryhm√§  
Kategoriat: Taikahuilu

Taikahuilun puvustussuunnittelija Kalle Kuusela pistäytyi maanantaina 18.1. OSAOn Pikisaaren yksikössä seuraamassa pukujen toteutusta. Oopperan puvustus koostuu hyvin erilaisista asuista, joista suurin osa oli ansiokkaasti jo lähes loppusuoralla. Seuraavissa kuvissa raotamme hieman, mitä toukokuussa on tulossa!

 

Nämä housut muistuttavat itämaisista taistelulajeista.

Kovia kokenut takki on tuunattu kierrätysmateriaaleista.

 

Tällaista takkia kantavaa henkilöä ei  varmaan haluaisi tavata pimeällä...

Kukas on tämä veikeä pikkukaveri?

Pukujen materiaaleja muokataan muun muassa värjäämällä.

 

Päivän päätteeksi Kalle vieraili myös Oulun Pelastusarmeijan myymälässä katsastamassa puvuissa ja lavastuksessa käytettävää kierrätysmateriaalia. Lajittelukeskus oli oikea aarreaitta ja työntekijöistä välittyi vilpiton auttamisen ilo ja huumori. Mukaan tällä kertaa lähti peruukkeja, käsipuntteja ja karvalakkeja.

 


Taikahuilun puvustuksessa kierrätystavara on tärkeässä osassa.
(Kuvat: Mikko Arhippainen)

 

 

1 2 Seuraava »