Kommentti lähettäjä: Malla Ilvonen [Vieras]
Malla Ilvonen

" Työelämän tarpeisiin tähtäävää opetusta..juuri näin! Yliopistot ovat tutkimusta varten. Itsekin ammatillisesti työelämään orientoituneena usein kyseenlaistin yliopistossa: " Mitä varten?" ( tosin näin lukiossakin). Ammatinvalinnan kriteerit jo lukiotasolla pitäisi olla ohjauksellisesti hallinnassa. Opinto-ohjaajien työ on avainasemassa.
Valintatilanteessa ohjattavan persoonan erityispiirteet ratkaisevat. Eivät esim. kaikki pojat ole insinöörejä lähtökohtaisesti.
Innovatiivisuus on extra lisä ja humaaniset lähestymistavat myös huomioitavia.
Vaikka arvostankin kansainvälisyyttä. minusta se on jotenkin yliarvostettua. Suomalainen osaamisen ja vahvuus, mitä se ON? Vai olisiko se trendikästä? Oulussa ei olla PÖLIJIÄ!
Hyvää kesää OULU

Malla Ilvonen, Liik.lehtori, Lieksa

02.06.2012 @ 00:06
Kommentti lähettäjä: Marianne Isola [Vieras]
Marianne Isola

Olen parhaillaan henkilostovaihdossa Lleidan yliopistossa, ja tapaamisissa olen kuullut kerta toisensa jalkeen, kuinka olennaisia kompetensseja kansainvalisyysvalmiudet ovat. Strategian laadinnan yhteydessa Lleidan yrityksilta kysyttiin, millaisia valmiuksia he toivovat korkeakoulun opiskelijoilleen antavan, ja vastaukset olivat yksiselitteisia. Yritykset halusivat, etta heidan uudet tyontekijansa osaisivat puhua kielia (muitakin kuin espanjaa ja katalaania) ja pystyisivat toimimaan luontevasti kansainvalisessa, monikulttuurisessa ymparistossa.

05.06.2012 @ 16:28
« Elina Karjalainen, Uppiksen joulurunoKehitys tarvitsee verkostoa ja vuorovaikutusta »