Kommentti lähettäjä: tiina [Jäsen]
tiina

Läpäisystä puhutaan paljon, joten olisiko aika alkaa esimerkiksi kehittämään AHOT-menettelyä Oamkissa ? Tälläkin hetkellä on opiskelijoita, joilla on jopa useampia tutkintoja takanaan ja työkokemustakin vuosia, mutta heidät asetetaan samalla viivalle suoraa lukiosta tulevien, työkokemusta vailla olevien kanssa. Arvattavasti motivaatiota täytyy välillä kaivaa tosi syvältäkin...

23.08.2011 @ 10:03
Kommentti lähettäjä: Sanna [Vieras]
Sanna

Täällä on jo paljon aitoa muutosta. Ja on kehitetty paljon juttuja joilla opiskelijat sanovat motivaationsa paranevan ja joilla tekemisen tehokkuus näyttäytyy erilaiselta. Mutta monet sanovat että asioiden tekeminen uusilla tavoilla on hankalaa ja uuvuttaa. Muutosta tukevia asioita ja sitä tekeviä ihmisiä voisi enemmän tunnistaa - ja selkeämmin tukea.

29.08.2011 @ 14:52
Kommentti lähettäjä: Reijo Tolppi [Vieras]
Reijo Tolppi

Kovin oli OAMK:n murheet tutun oloisia. Kyllä täällä Kemi-Torniossakin on hyvistä ideoista pulaa.

02.09.2011 @ 16:48
Kommentti lähettäjä: Kummastelija [Vieras]  
Kummastelija

Kansainvälisyys on yksi tuleva kriteeri rahoituksessa. Puhtaaksi kansainvälisyyteen kannustava hanke" Stuying in Oulu" jäi vain hankkeeksi, vaikka olisi ollut oiva toimiva ja informatiivinen apuväline rahoituksen vahvistamisessa kyseisellä kriteerillä. VALTTI-hankkeen ainut tavoite puolestaan oli auttaa opiskelijoita opinnäytetyöprosessissa, jotta he saisivat tutkinnon ja Oamk lisää valmistusneita, joka on rahoituksen pääedellytys. Valitettavasti tätäkään ei jatketa vuuoden 2011 jälkeen.

Oamkin rahaongelmien suurin syy on erittäin heikko läpäisevyys. Nyt olisikin mielenkiintoista nähdä tekoja, jotka oikeasti ovat tehokkaita ja tuottavat tuloksia. Tarkkailijana olen havainnut, että Oamk ei hyödynnä talossa olevaa osaamista parhaalla mahdollisella tavalla.

Epäilevällä mielenkiinolla odotan ratkaisuja, joilla haasteeseen vastataan. Miten opiskelijoiden ja yhteiskunnan haasteisiin vastataan parhaalla mahdollisella tavalla. Opitaanko (uskalletaanko) talon henkilökunnan sisäistä vahvaa osaamista (ja näkemystä) hyödyntämään vai annetaanko sen joko tukahtua tai valua talosta ulos? Jäävätkö hankkeet vain hankkeiksi eli hyviksi ideoiksi? Oliko Raahe ainut rakennemuutos? Turvaudutaanko sen jälkeen juustohöylään? Uskalletaanko tämän haasteen edessä säilyttää opiskelijoiden opiskelijaelämää suojaavat tukitoimet vai ajetaankone alas/lykätään kehittäminen, kuten 2000-luvun alkupuolella lisäten opiskelijoiden pahoinvointia? (Opintopsykologi, Oulun korkeakoululiikunta opiskelijaa huomioiva opintojenohjaus)

Kaikella tahtoni voimalla toivon, että Oamk osaa tehdä rakentavia todellista positiivista muutoksia tuottavia ratkaisuja, sillä Oulu on erinomainen kaupunki opiskella ja elää. Oamk voi olla sitä myös!

11.09.2011 @ 19:35
« Ammattikorkeakoulujen hevoskuuriOnko tietoteknologian aika Oulussa ohi? »