Kommentti lähettäjä: SP [Vieras]
SP

Ainakin yhteistyökumppaneita ja kehittämisestä innostuneita opettajia kuunnellessa tämä nousee selkeästi tärkeimmäksi kehittämistarpeeksi. Nyt tarvisi vaan rohkeasti suunnitella, aikatauluttaa ja resursoida - ja varmistaa että meillä on mahdollisuudet kehittää.

17.02.2011 @ 15:18
Kommentti l√§hett√§j√§: ATK [Vieras]  
ATK

Koulutuksen turhaa päällekkäisyyttä ammattikorkeakoulussa voisi karsia keskittämällä "Atk-koulutuksen" tietojenkäsittelyn yhteyteen liiketalousyksikköön ja lopettamalla tekniikan yksikön tietotekniikan koulutus. Liiketaloudella on parempi kytkös yritystoimintaan kuin insinöörivetoisella koulutuksella. Nokian tapauksessa hilavitkutin -pohjainen insinööritoiminta kärsi tappion liiketoiminnalle (MS, Google, Apple).

17.02.2011 @ 19:34
Kommentti lähettäjä: bastian [Jäsen]
bastian

Ehdottaisin että ennen kuin tässä yhteydessä keskustellaan Oamkin koulutusohjelmien lopettamisesta tai siirtämisestä Oamkissa (unohtamatta muita korkeakouluja Oulun seudulla) tarjottaisiin Oamkin ja yksiköiden johtajien ja painoalakoordinaattoreiden isännöimä laajempi foorumi, esimerkiksi koulutusmessut tai -seminaari, jossa IT-alan ja mahdollisesti muiden Oamkin alojen kuten vaikkapa Amokin toimijat ja lisäksi yrityselämän edustajat voisivat tavata ja vaihtaa hyviä koulutukseen liittyviä käytänteitä esimerkiksi projektilähtöisestä ja monialaisesta koulutustoiminnasta, jossa liiketoiminnallisuuskin on mukana.

Tutustutaan ensin kunnolla Oamkissa koulutusten ja siellä toimivan henkilökunnan käytänteihin ja ideoihin ja lisäksi yrityselämän tarpeisiin, ja tehdään vasta sen jälkeen johtopäätökset koulutusten kehittämisestä. Uskon että tällainen laajempi foorumi, esim. koulutusmessut tai -seminaari, voisi kokoa yhteen ja lähentää toimijoita kaikilla tasoilla ja täten avata mahdollisuuksia monialaiseen luvoaan yhteistyöhön. Painoalakoordinaattorit ovat varmaan tärkeässä asemassa tässä asiassa Oamkin johdon lisäksi, ja ihan hyvä että esimerkiksi painoalojen suunnitelmista tiedotetaan eri foorumeissa (viimeksi Oranssissa 02/2011). Laajemmasta ja vielä yhteistoiminnallisemmasta foorumistakaan ei olisi kuitenkaan haittaa, päin vastoin: voisi löytyä toimintatapa, joka lisäisi myös henkilökunnan sitoutumista Oamkin strategisiin linauksiin ja mahdollisiin tai jopa tarpeellisiin muutoksiin korkeakoulutuksessa.

18.02.2011 @ 08:43
Kommentti lähettäjä: timo_heikkinen [Jäsen]
timo_heikkinen

Avoimiin ohjelmistoihin ja ympäristöihin panostaminen toisi nostetta PK-yrityksiin. Enemmän asiaa yllä olevan linkin takana.

Nimimerkille ATK: Tätä pientä porukkaa, joka Tekun tietotekniikasta on vielä jäljellä, tarvitaan muiden sulautettujen sovellusten kuin kännyköiden koodaamiseen. Sellaisiakin kun on.

22.02.2011 @ 11:58
Kommentti lähettäjä: ATK [Vieras]
ATK

Timolle hatunnosto ansiokkaasta artikkelista avoimien ohjelmien puolesta. Avoimen lähdekoodien ohjelmat ovat hyvässä kysynnän nousussa yrityksissä. Käyttöönotto kuitenkin edellyttäisi enemmän ohjelmistopalvelualan yrityksiä ja niiden syntyminen vaatii asiaan koulutettuja ihmisiä. Varsinkin liiketalouden tietojenkäsittelyn puolella tarvittaisiin lisää ko. alueen koulutusta.

Ammattikorkeakoulussa pitäisi olla selkeä opetuksellinen työnjako, jossa tietojenkäsittelyä opiskeltaisiin liiketalouden yksikössä ja tekniikan yksikössä keskityttäisiin sulautettuihin järjestelmiin.

22.02.2011 @ 22:18
Kommentti lähettäjä: timo_heikkinen [Jäsen]
timo_heikkinen

Tässä taas yksi muuttunutta aikaa kuvaava puheenvuoro:
http://www.tietokone.fi/uutiset/monty_widenius_neuvoo_avoin_koodi_ja_virtuaaliyritys

25.03.2011 @ 23:36
« Hallitusohjelma tarjoaa shokkihoitoa ammattikorkeakouluilleValmistumistalkoot ‚Äď nyt! »