Kommentti l√§hett√§j√§: Anna [Vieras]  
Anna

Viestintästrategiapäivänä mainitsit, että haluaisit enemmän kommentteja merkinnöillesi: uskoisin, että saisit niitä entistä enemmän, jos esittäisit tekstissäsi kysymyksiä lukijoillesi ja rohkaisisit muutoinkin palautteen antamiseen. Tämmöisiin toteaviin teksteihin ei ole yhtä helppoa kirjoittaa kommentteja kuin on vastata suoraan kysymykseen.

Seuraavaksi tässä odotan, että josko esim. Kurjen Heikki kävisi laittamassa tänne jotain yhteenvetoa OTEK:n kahvihuonekeskusteluista, joita siellä tästä valmistumistalkoot-aiheesta on kuulemma käyty. :)

07.02.2011 @ 21:06
Kommentti lähettäjä: Niina Susan [Vieras]
Niina Susan

Valmistumisessa on yksi ainoa tie onneen: motivaatio valmistua! Motivaatiota voidaan houkutella, maanitella,tukea ja jopa uhkailla, kiristää tai lahjoa. Suitset on kuitenkin opiskelijalla itsellään ja syyt suitsien karkailuun ovat moninaiset. Opettajat ja tukipalveluhenkilöstö voivat tukea, auttaa ja kannustaa, mutta eivät voi suorittaa opintoja opiskelijan puolesta.

07.02.2011 @ 23:08
Kommentti lähettäjä: Kati [Vieras]
Kati

Minäkin rohkaistun kommentoimaan viestintästrategiapäivästä rohkaistuneena, vaikkakin vasta nyt ehdin istahtaa tähän blogin äärelle.

OpinToriin tulee jonkin verran sellaisia asiakkaita, jotka ovat syystä tai toisesta keskeyttäneet opintonsa oamkissa, ja haluaisivat nyt jatkaa opintojaan.

Valtakunnallisessa verkostossa jossa keskustelemme näistä hakeutumisvaiheen kysymyksistä, olen kuullut (ei osoittaa faktaa) että muissa amkeissa nämä palaajat otetaan ilolla vastaan. Liekkö siinä yksi syy hyviin tuloksiin? Myös meillä keskeyttäneet toivotetaan muihin amkeihin tervetulleeksi, mikäli saman alan koulutusta vain löytyy.

Tästä sain ajatuksen mietittäväksi: mitäpä jos pitäisimme teemapäivän jollain raflaavalla otsikolla aiheesta:
Ovatko amkin opintosi jääneet kesken?
Haluaisitko vielä suorittaa tutkintosi?

Innostuisiko joku yksikkö (tai useampi yhdessä) kokeilemaan tätä?

18.02.2011 @ 11:24
Kommentti l√§hett√§j√§: Mikko J. [Vieras]  
Mikko J.

Nostaisin esille, ilmeisesti vaietun, syyn keskeytyneisiin opintoihin: oletan että kesken jääneitä kursseja kerääntyy tietyille opettajille enemmän kuin keskimäärin ja tämän esillesaanti ei vaadi mitään muuta kuin simppelin Excel-haun. Sen jälkeen onkin sitten aiheellista tarttua toimeen ja ratkaista tilanne kaikien osapuolten kannalta hyvin.

Toinen esille nostettava kohta on työharjoittelu. Katson kohtuuttomaksi ehdotonta harjoittelupakkoa (30 op.) koulutus-ohjelman aikana ilman aikaisemman työkokemuksen hyväksilukua. Tässä tulee vastaan tilanne, jossa pitkään työelämässä olleet opiskelijat syövät harjoittelupaikkoja opiskelijoilta, joilla ei ole työkokemusta, ja siten osaltaan vaikeuttavat valmistumista. Lisäksi mahdollisuus 25 op:n hyväksilukuun opinnoissa nopeuttaisi läpimenoaikoja ja/tai mahdollistaisi kesä-aikaisen täysipäiväisen opiskelun.

Halusin tuoda esille nämä parannusesitykset konkreettisina mahdollisuuksina hallinnollisten kiemuroiden sijasta.

19.02.2011 @ 10:00
Kommentti lähettäjä: Ihmettelijä [Vieras]
Ihmettelijä

Siis mitä ihmettä, onko Oamkissa olemassa vielä koulutusohjelmia joissa työharjoittelua ei saa lainkaan hyväksilukea aiemmalla työkokemuksella?

24.02.2011 @ 09:32
« Onko tietoteknologian aika Oulussa ohi?Hyvin toimivan ty√∂yhteis√∂n edellytykset »