Kommentti lähettäjä: Johanna [Vieras]
Johanna

Opettavainen satu & mukaansatempaava kerronta. :)

07.11.2011 @ 10:26
Kommentti lähettäjä: Tuula Sillanpää [Vieras]
Tuula Sillanpää

Näinhän se on ollut. Ainut pysyvä tekijä on muuto. Muistan hyvin kun hartaudella ja huolella 90-luvun alussa ryhdyttiin valmistelemaan ammattikorkeakouluja. Systeemiin ei lähdetty - kuten joissakin maissa - muuttamalla kylttiä oppilaitoksen seinässä vaan paneuduttiin huolella toiminnan kehittämiseen mm. opetushenkilöstön osaamista ja organisaatiota kehittämällä. Tähtäimessä oli saada 30 AMKia Suomeen. Ne oppilaitokset, jotka saivat väliaikaisen lupansa vakinaistettua olivat varsin ylpeitä saavutuksistaan - olihan takana suuri määrä työtä yhteisen hyvän eteen. Aloituspaikkamääriä ja toimintaa kehitettiin silloisen OPM:n kanssa sovittuihin tavoitteisiin tähdäten. Yhteistyössä työelämän kumppaneiden kanssa kehitettiin innovatiivisia koulutusohjelmia ja palveluita alueen tarpeisiin. Samalla panostettiin vahvasti laadunvarmistukseen. Aikaamme kuvaa se, että AMKien kehityssykli on ollut varsin lyhyt ja tuonkin ajan AMKit ovat olleet jonkinlaisten muutosten kourissa. Henkilöstö on joutunut tässä kehityksessä joustamaan, venymään ja uudistumaan. Mihin AMK osakeyhtiöt sitten lopulta johtavat on edelleen kysymysmerkki. Toivottavasti parempaan muutoksen hallintaan ja henkilöstön näkökulmasta: ansaittuun työrauhaan. tv. -94 vuodesta kehitystä seurannut

05.01.2012 @ 14:46
« Saataisko opiskelijat kiinnostumaan tiedonhankinnasta?Tuhkasta nousee uusi nuori feenikslintu »