Tagit: tietokirjat

19. luukku: Tappajafarkut ja muita vastuuttomia vaatteita / Outi Moilala

Siltä varalta että joululomalla iskee inspiraatio pelkän lekottelun sijaan myös vähän sivistää itseään, kirjastonhoitaja suosittelee lomalukemiseksi myös jotain mielenkiintoista tietokirjallisuutta. Tällaista edustaa esimerkiksi kuluneena syksynä julkai… lisää »

5.luukku: Tieto-Finlandia voittaja Murtuneet mielet

5.luukku: Tieto-Finlandia voittaja Murtuneet mielet
Ville Kivimäen kirjoittama Murtuneet mielet : taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939–1945 on saanut tänä syksynä Tieto-Finlandia-palkinnon ja perustuu tekijän aiemmin julkaistuun väitöskirjaan. Sotatraumoista, nykykielellä post-traumaattisesta stre… lisää »

20. luukku - kirjaston joulukalenteri

Tietokirjoista kiinnostuneita - erityisesti historian ja eläintieteen ystäviä - hemmotellaan tänä syksynä ilmestyneellä Anto Leikolan kirjoittamalla kirjalla Norsusta nautilukseen: löytöretkiä eläinkuvituksen historiaan. Kirjassa kerrotaan eläinkuvituks… lisää »

18. luukku - kirjaston joulukalenteri

18. luukku - kirjaston joulukalenteri
Tieto voi olla kaunista! Tietoa ja tilastoja voi esittää myös kauniisti ja värikkäästi, ainakin mikäli uskomme David McCandless´iä. Katso myös www-sivut: http://www.informationisbeautiful.net/ Tieto on kaunista -kirja löytyy Oamkin Liiketalouden kirj… lisää »

5. luukku - kirjaston joulukalenteri

5. luukku - kirjaston joulukalenteri
Abloy-lukko, AIV-rehu, Afrikan tähti, Ksylitol, Nokian kännykät. Nämä suomalaiset keksinnöt me suomalaiset tunnemme. Muistaa voisimme myös, että ainutlaatuisesti suomalaisia ovat äitiys- ja lastenneuvolajärjestelmämme, odottavien äitien äitiysavustuspa… lisää »