Kommentti lähettäjä: Pasi Maliniemi [Vieras]
Pasi Maliniemi

Mikä se kirjasto on? No, se on vähän niinkuin Wikipedia, mutta valmiiksi printattu.

Opettajana sitä monesti tuskailee että opiskelijat käyttävät harjoitustöissään ja omassa tiedonhaussaan sitä ensimmäistä www-sivua jonka sattuvat löytämään, vaikka kirjastossa olisi kattavaa materiaalia tarjolla. Haasteita kirjastolle siis riittää. Heitänpä pallon toisin päin. Mitä kirjasto voisi tehdä että tiedonhaku kirjastosta olisi helpompaa kuin www-hakukoneen käyttö? Tiedonhaun "hankintakriteereinä" kun tuntuu olevan 80% helppous ja 20% luotettavuus.

18.01.2013 @ 11:04
Kommentti lähettäjä: Teija Harju [Vieras]  
Teija Harju

Kirjastoissakin tiedostamme tuon ongelman, samoin useimmat tietokantojen ylläpitäjätkin tiedostavat. Molemmat ovat mm. kehittäneet hakupalveluitaan Googlen suuntaan niin, että hakulaatikkoon voi monessa tietokannassa kirjoittaa hakusanat ilman yhdistäviä merkkejä tai sanoja toisin kuin jokunen vuosi sitten, kun piti olla tarkkana plusmerkkien ja Boolen operaattoreiden kanssa.

Se vain että edelleen tiedontarvitsijoiden pitää mennä erikseen kirjastojen sivuille, kun Google ei kerro, mitä aineistoa kirjastojen hyllyissä on. Samoin ne kirjat pitää hakea sieltä kirjastosta itse. Kieltämättä helpompaa on käyttää niitä www-sivuja.

No minä heitän palloa takaisin opettajille ja ko-vastaaville, että he muistaisivat opintojaksoja ja opetusta suunnitellessaan, että kirjastosta tullaan milloin vain enemmän kuin mielellään opettamaan kirjaston tarjoamien tiedonlähteiden käyttöä opiskelijoille!

24.01.2013 @ 15:04
« Opintomatkalla Reykjavikissa – Nordill2012taskuLeevi -testejä Androidissa, sympparissa ja iPadissa »