Kommentti lähettäjä: ptuomi [Jäsen]
ptuomi

Kiitos erittäin hyvästä ja tärkeästä kirjoituksestasi, Noora Nousiainen! ”Opiskelijan tarpeeseen vastaaminen on Oamkin tärkein tehtävä. Me opiskelijat olemme ammattikorkeakoulumme tuloksen tekijä.” Juuri näin! Ammattikorkeakoulun uusi rahoitusmalli edellyttää aivan uudenlaista tuloksellisuutta ja ilman koko korkeakouluyhteisön yhteisiä ponnistuksia rahoituspohjavaatimuksia on mahdotonta saavuttaa. Opintopisteiden riittävä vuosittainen kertyminen ja opiskelijoiden valmistuminen määräajassa tulevat olemaan ammattikorkeakoulun rahoituksen perusta. Tämä vaatii sekä opettajien, muun henkilöstön että myös opiskelijoiden sitoutumista paitsi opetuksen ja opetusmetodien mielekkääseen kehittämiseen myös jatkuvaan ja ammatillisesti kehittävään oppimiseen. Erityisen tärkeää on kuitenkin, että kehittäminen tulee tapahtua opetuksen ja oppimisen korkeasta laadusta tinkimättä! Opetus- ja oppimismenetelmien monimuotoisuus ei itsessään takaa oppimisen laadukkuutta: laatu syntyy vasta, kun päämäärä on selkeä ja yhteinen, eli osaavan ja työelämän kysyntää ja tarvetta tyydyttävän erityisasiantuntijuuden saavuttaminen!
Pirjo Tuomi
Liiketalouden yksikkö / opetuksen kehittäminen -tiimin vetäjä

04.10.2013 @ 08:57
Kommentti lähettäjä: timohei [Jäsen]  

"Luokkatilassa istuvat Oamkin rehtorit, yksikön johtajat sekä muuta hallintoa kolmen opiskelijakunnan edustajan kanssa."

Eikö Oamkin kehittämispäivillä siis ole opetushenkilöstöä mukana...? Hmm.

- Timo

04.10.2013 @ 10:55
Kommentti lähettäjä: tiina [Jäsen]
tiina

"Korkeakouluyhteisössä on kuitenkin opiskelijoiden lisäksi avain asemassa myös opetus- ja muu henkilökunta."

Timon kommenttiin jatkaakseni, myös muu henkilökunta ilmeisesti loisti poissaolollaan... ?

07.10.2013 @ 09:56
Kommentti lähettäjä: osako [Jäsen]  

Kiitoksia kommenteista! Ilo huomata, että blogiamme luetaan myös henkilökunnan kesken.

Kehittämispäivien suunnittelusta vastasi vararehtori Kimari ja hän kutsui tilaisuuteen edellä mainitun kokoonpanon. Uskaltaisin kuitenkin väittää, ettei Oamkin henkilöstö ja henkilöstön tarpeet unohtuneet missään vaiheessa. Opiskelijakunta ainakin omalta osaltaan muistutti henkilöstön olemassa olosta. Me opiskelijat ja opetus- ja muu henkilöstö olemme niitä operatiivisia toimijoita organisaatiossamme. Kun meillä on puitteet toimia, tulostakin syntyy.

terveisin Noora Nousiainen

08.10.2013 @ 13:45
Kommentti lähettäjä: timohei [Jäsen]  

En suinkaan ole huolissani henkilöstön tarpeista, vaan Oamkin toiminnasta ja sen kehittämisestä: jos opetushenkilöstön asiantuntijuutta ei haluta käyttää koulutusorganisaation kehittämisessä, ollaan jo varsin kafkalaisissa tunnelmissa.

- Timo

08.10.2013 @ 21:43
« Rautoja tulessaOSM-kisat - kuka, mitä, häh? »