Kommentti lähettäjä: E. Ikonen [Vieras]
E. Ikonen

Hyvältä kuulostaa noin paperilla, mutta mitä käytännössä tarkoittaa "annetaan opiskelijoiden itse tehdä"? Ennakkotehtäviä, ryhmätöitä, näitä perinteisiä vaihtoehtoja. Sotella opiskelevat ainakin lähes kaikki jossain vaiheessa ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa, joka on suuri ja energiaa vievä opintojakso (viime syksynä meni kaavalla ennakkotehtävät + luennot + harjoitustunnit). Pitkät luentosarjat imevät ainakin itsestäni mehut ja motivaatio alkaa kurssitentin aikaan olla nollaluokkaa, kun samaa opintojaksoa käydään lähes koko lukukausi. Anatomian harjoituksista pidettiin (räpelletään muovisia mallikappaleita) konkreettisuutensa takia ja ne todella paransivat monen oppimista. Itselläni ei ole vastauksia, mutta heitänpä ilmaan kysymyksen, miten teorian opiskelusta saisi vielä konkreettisempaa, jolloin motivaatio saattaisi säilyä kauemmin?

06.10.2015 @ 12:32
« Emergentin tuloksen ammattiOpettajaa aina tarvitaan »