Kommentti lähettäjä: Teemu Korpela [Vieras]  
Teemu Korpela

Totta turiset. Jos ei halua ihan tyystin pudota vauhdikkaasti etenevän tietoyhteiskunnan ulkopuolelle, täytyy medialukutaito ja tieton etsimiseen liittyvät taidot olla melko hyvin hallussa.

MUTTA! Voihan tuon valtavan informaatiomäärän nähdä myös mahdollisuutena. Juuri nyt on aika muodikasta puhua "big datasta" jossa yhdistetään ja kerätään käsittämättömiä määriä digitalisoitua tietoa ja tätä tietoja jalostamalla voidaan havaita ties mitä ennen havaitsematta jääneitä ihmeitä tai tehdä ainakin tulkintoja (sekä hyvässä että pahassa). Varsinkin ihan täysin poikkitieteellisten tutkimustuloksien hyödyntäminen helpottuu, kun tietoa on sitä janoaville niin valtavasti tarjolla. Toki tämä vaatii juuri todella edistyneitä hakukoneita ja sen olennaisen asiatiedon jalostamista. Tulevaisuus on jännittävää!

Nimimerkillä "1-3 tuntia päivässä oman alan ja harrastuksien nettiuutisiin / blogeihin aikaa kuluttava ja informaatioähkystä kärsivä nettikansalainen." :)

02.04.2013 @ 19:37
Kommentti lähettäjä: @LadyBlack [Vieras]
@LadyBlack

Tiedon paljous on tehnyt minusta valikoiden kuulevan, näkevän ja lukevan. Olen tehnyt sopimuksen itseni kanssa, että en osta sitä, mitä mainostetaan tai piilomainostehtaan. Kuvittelen olevani hyvä opettaja ja valikoin ryhmälleni lähdelinkkejä verkosta, ettei opiskelijoiden täytyisi. Se varsinaisesta asiasta.

Vihreästä näkökulmasta pohdittuna on pelottava havaita, miten ajatukseni energian ja luonnon säästämisestä ei toteutunutkaan. Kuvittelin, että kun siirrymme tietoverkkoihin, paperiton toimisto ja etätyöt pelastavat maailman. Miten kävikin, tietoverkkojen ylläpitämiseksi tarvitaan yksi ydinvoimala Suomeen. kaikille tunnettuja valtavia datakeskuksia ovat Facebook ja Google. Tiesikö, paljonko maksaa yksi Google-hakusi tai Facebook-päivityksesi ympäristölle? Asiasta väitellään keskustelufoorumeilla.

04.04.2013 @ 14:29
« Mappi tarinoi: ammatillinen opettajankoulutus Oulussa pian 40 v.Osaamisen jouluinen julistus »