Viimeisimmät kommentit

risto_kimari

Vastauksena kirjoitukseen: Miksi järkevä energiakeskustelu on niin vaikeaa – vai onko se?

risto_kimari [Jäsen]

Veli-Matti on tarttunut asiantuntevalla otteella tähän ympäristömme kannalta oleelliseen asiaan. Seurattuani eri energiamuotojen ja lämmönjakelutapojen välistä keskustelua jo yli 40 vuotta huomaan, että informaatiosodan toimintatavat ovat olleet käytössä energia-alalla jo paljon ennen kuin asiasta on alettu käydä keskustelua tuolla nimellä. Yksityiselle kansalaiselle asia on vaikeasti hahmottuva, koska sen perusteellinen käsittely edellyttää hyviä perustietoja termofysiikasta ja taloustieteestä. Monet ilmaisevat vakaat mielipiteensä kuulemansa tai luulemansa perusteella. Enin osa tuijottaa vain omaa kukkaroaan. Onneksi Oamkin koulutuksen läpäisseillä energiatalouden ammattilaisilla on mahdollisuus omaksua kestävät ja asialliset perusteet näistäkin asioista. He tulevat osaltaan parantamaan maailmaa ja ratkomaan näitä ihmiskunnan tulevaisuudelle keskeisimpiä kysymyksiä. Kiitokset vielä kerran Veli-Matille osuvasta blogikirjoituksesta!

 Pysyvä linkki 06.02.2017 @ 08:36
Raili Hokajärvi

Vastauksena kirjoitukseen: Vähemmän on enemmän – matkailussakin

Raili Hokajärvi [Vieras]

Eilen oli A-studiossa hyvä keskustelu aiheeseen liittyen, näkökulma enempi sitä että kaukaa tullaan Suomeen hakemaan näitä rauhoittumisenkin kokemuksia. Mutta myös sellainen jäi mieleen että ensin pitäisi mahdollistaa meille suomalaisillekin helpompi pääsy kansallispuistoihimme, ilman omaa autoa et juuri mihinkään pääse ja jäät vaille kokemusta (jota sitten levittäisit)

 Pysyvä linkki 23.11.2016 @ 08:44
Minna Kamula

Vastauksena kirjoitukseen: Bisneksestä vihreää – vihreästä bisnestä

Minna Kamula [Vieras]

CEE etsii jatkuvasti myös opiskelijapartnereita, jotka voivat tehdä mm. harjoitteluja, projekteja ja opinnäytetöitä.
Ympäristöasioista kiinnostuneiden opiskelijoiden kannattaa käydä jättämässä yhteystietonsa sivulle
http://www.cee.fi/opiskelijoille/

 Pysyvä linkki 02.12.2015 @ 14:30
antti

Vastauksena kirjoitukseen: Kohtuudesta

antti [Jäsen]

Hyvä Johanna !
Hienoa että tulee fiksusti pohdittuja mielipiteitä maailman menosta. Nykyinen uutisointi pakkaa olemaan sitä yhden totuuden (=kasvu) litaniaa jolloin moni muu tärkeä asia jää sen varjoon. Tämä ajattelu voi vielä joskus lyödä läpi ja muuntua valtavirraksi.

 Pysyvä linkki 11.09.2015 @ 08:42
juha_kernen

Vastauksena kirjoitukseen: Oamkin hyviä kestävän kehityksen käytänteitä etsimässä

juha_kernen [Jäsen]

Liiketalouden yksikössä tietotekniikkaa nyt pariinkin otteeseen opiskelleena (edellisen kerran 2006-2007), on äärimmäisen ilahduttavaa huomata kuinka vähän paperia oppitunneilla nykyään liikkuu. Jos joku sattuu joskus paperia tarvitsemaan (opettaja mukaanlukien), niin yleensä sitä ei edes löydy. Ainoat paperit mitä muistan kuluneen lukuvuoden aikana saaneeni koululta, ovat olleet aloitusinfossa jaettuja lappuja, tai sitten tenttipapereita.

Kahdeksan vuotta sitten tilanne oli TÄYSIN toisenlainen. Tulostenippujen kuluttaminen oli täysin arkipäivää ja kritisoin sitä äänekkäästi jo silloin. Asiassa ollaan menty eteenpäin ja siitä hatunnosto ainakin tältä suunnalta.

 Pysyvä linkki 19.02.2015 @ 00:02
mikko_posio

Vastauksena kirjoitukseen: Aurinkoenergiasta apua viljankuivaukseen

mikko_posio [Jäsen]

Jorma Marttila palkittiin oivalluksestaan, hienoa. http://www.radiopooki.fi/uutiset-ja-haastattelut/energiaoivalluspalkinto-jorma-marttilalle-kestilaan/40/2499

 Pysyvä linkki 30.10.2014 @ 12:30
Marianne

Vastauksena kirjoitukseen: Mörkö nimeltään kestävä kehitys

Marianne [Vieras]

Kiitos herättelevästä tekstistä! Maailmaa ei kukaan pysty yksin pelastamaan, mutta pienillä teoilla on ratkaisevan suuri vaikutus. Yksi lihaton päivä, yksi autoton työmatka, yksi muoviton kauppareissu. You can do it!

 Pysyvä linkki 04.09.2014 @ 13:35
Pölypallo

Vastauksena kirjoitukseen: Mörkö nimeltään kestävä kehitys

Pölypallo [Vieras]

Täyttä asiaa koko teksti! Kaikkein eniten minua raastaa erityisesti se, että ulkomailla (no, tapauksessani Iso-Britanniassa) kahvilassa paikanpäällä juotavat teet, kahvit yms. tarjoillaan MUOVIKUPISSA. Isossa, paksua muovia olevassa kupissa, jossa nestettä on vain pieni liraus. Sitten katujen vierustat ovat täynnä mustia jätesäkkejä, mikä ei ainakaan minun mielestäni ole kovinkaan esteettistä. Suomessa sentään kahviloissa (ainakin yleisesti ottaen) juomat tarjoillaan oikeissa astioissa. Pikaruokalat ovat toinen raastava asia.

 Pysyvä linkki 03.09.2014 @ 20:10
kimppakyytill_linnaa

Vastauksena kirjoitukseen: Kohti aktiivista osallistumista ja resurssiviisaita ratkaisuja - meillä ja muualla?

kimppakyytill_linnaa [Jäsen]

Hienoa, että ratkaisumalleja haetaan myös ruohonjuuritasolta. Toisaalta mieleen nousee niiden vaikuttavuus. Esim. jos Kiiminkiläiset naapurukset Änkyrä ja Takalisto päättävät alkaa kulkemaan kimppakyydillä Oulussa töissä ja samaan aikaan julkisen liikenteen ongelmien takia kaikki muut ajavat Pudasjärveltä Ouluun omalla autolla niin pelastuuko maailma? Ei. Ensihoidossa potilasturvallisuuden puolella voidaan minimoida riskejä ns. systeemiajattelun kautta. Eli jos virhe tulee, niin taustalta löytyy paljon muuta kuin esim. yksittäisen työntekijän inmihillinen virhe. Koko organisaatio on vastuussa siitä, tavalla tai toisella.

Tällä haen siis sitä, että jos löytämiltänne hankkeilta puuttuu yhteiskunnallinen ohjaus, niin tuottaako työnne muuta kuin summittaisen näytön yksittäisistä toisista erillään olevista hankkeista, joilla on toki ekologinen vaikutus, mutta se on valitettavan mitätön?

 Pysyvä linkki 27.01.2014 @ 18:22
Ritva I.

Vastauksena kirjoitukseen: Mihin sähköä kuluu?

Ritva I. [Vieras]

Todella arkisen kestävyyden miettimistä. Hyvä kirjoitus!

 Pysyvä linkki 11.03.2013 @ 10:53
jussi alanko

Vastauksena kirjoitukseen: Turvetuloa!

jussi alanko [Vieras]

Tiina Sarja kirjoittaa:"Vesiensuojelunkin kerrottiin nykyään olevan turvesoilla kunnossa." Tietysti itse kukin voi niellä minkälaisia heittoja tahansa, mutta turvetuotannon vesiensuojelu on kaikkea muuta paitsi kunnossa. Kunnollisia vesiensuojelurakenteita ei ole olemassakaan ja Vapon meneillään oleva paniikinomainen "parhaan teknologian" rakentelu vanhoille soille tarkoittaa vain päästöjen lisääntymistä. Sadat järvet ja kokonaiset vesireitit ovat jo totaalisesti pilalla ja tuho etenee tasaisesti latvavesiltä isompiin järviin. Tällainen yhden tai kahden sukupolven aikana tapahtuva kansallisen luontoperinnön raiskaaminen ei voi olla perusteltua millään kriteerilla. Turvetuotanto pitää nyt vain yksinkertaisesti ajaa alas ja ryhtyä korjaamaan aiheutettuja vahinkoja.

 Pysyvä linkki 12.01.2013 @ 09:25
Marianne

Vastauksena kirjoitukseen: Turvetuloa!

Marianne [Vieras]

"Hakkuutähteet ovat tikkuisia", kas kun oiva huomio Laanilan Voimalta ;-) Samalla yhtiö voisi kenties huomata, että turpeenpoltto EI ole kestävän kehityksen mukaista energiantuotantoa.

 Pysyvä linkki 11.01.2013 @ 15:59