print
64°51' N, 147°48" W, Fairbanks, Alaska
namaheapmi

Vastauksena kirjoitukseen: University of Alaska Fairbanks - Plussat ja miinukset

namaheapmi [Vieras]

"- Lentojen kalleus."

Tutkiva journalisti myös saisi kyllä hyvin nopeasti selville sen, että kun matkustaminen ja kuljetus ovat kalliita, suurin kasautuva vaikutus ei kohdistu turistivaihtareihin ja heidän mukavuuksiinsa vaan paikalliseen väestöön, joka maksaa ruuastaan, lääkkeistään yms. tuontitavarasta ekstrahintaa. Eniten tästä kärsivät sielläkin syrjäseutujen asukkaat, varsinkin köyhtyneet alkuperäiskansayhteisöt.

 Pysyvä linkki 20.06.2012 @ 14:18
namaheapmi

Vastauksena kirjoitukseen: University of Alaska Fairbanks - Plussat ja miinukset

namaheapmi [Vieras]

Jep, niinhän se näyttää olevan että joka ainoa vaihtari, kesätyöläinen tahi lomaosakkeen omistaja on automaattisesti asiantuntija alkuperäiskansa-asioissa. :/

 Pysyvä linkki 20.06.2012 @ 14:09
Vierailija

Vastauksena kirjoitukseen: University of Alaska Fairbanks - Plussat ja miinukset

Vierailija [Vieras]

"Upea kulttuuriperintö, jota pyritään vaalimaan. Tosin sama efekti on nähtävillä Alaskan intiaaneilla, minkä huomaa vaikkapa saamelaisista. Väkivaltaa ja alkoholismia on paljon."

Harkitsisin ehkä tätä kommenttia hieman, noin tulevan journalistin suusta tämä osoittaa, että asioita "uutisoidaan" pelkän kuulopuheen ja arvailujen perusteella. Kyllä Utsjoen kunnassa myytiin viime vuonna eniten alkoholia asukasta kohden, mutta suurimmaksi osaksi kalaturistien ja norjalaisten vuoksi. Tulen saamelaisesta perheestä, ja meillä juodaan kotona huomattavasti vähemmän alkoholia kuin useissa suomalaisissa perheissä, jotka tunnen. Ongelma on ehkä ollut olemassa joskus 50 vuotta sitten, tai on edelleen pienille paikkakunnille esiintyvänä ongelmana jokseenkin, ei saamelaisille esiintyvänä ongelmana. Ja tuo väkivalta syytös on suorastaan pelottava. Ja on valitettavasti suorastaan rasistista yleistää jotkin ongelmat alkuperäiskansaa kuvaaviksi ongelmiksi. Ja sanon tämän kaiken vain sen vuoksi, että haluaisin korjata näitä epäluuloja, nämä ovat kuitenkin hyvinkin loukkaavia kommentteja sekä meille saamelaisille, että varmasti Alaskan alkuperäiskansojen edustajille.

 Pysyvä linkki 19.06.2012 @ 12:18
Anne-Maria Haapala

Vastauksena kirjoitukseen: Viimeinen yö Suomessa

Anne-Maria Haapala [Vieras]

Tsemppiä matkaan! Kiva lukea jatkossakin sinun juttuja.

 Pysyvä linkki 16.01.2012 @ 12:41